Thursday, February 10, 2011

Inovasi Honda

Mungkin ramai antara kita telah mengenali produk inovasi dari Honda iaitu Asimo. Ala.. asimo yang robot yang diorang cipta bleh dancing lah..main bola lah...

Now.. sempena lawatan gua ke Kuala Lumpur Motoshow di PWTC baru2x nie... pihak honda telah demo pasal kerusi ajaib diorang.

Dibawah adalah bagaimana kerusi diorang berfungsi.



Power bukan? just sekadar duduk disitu.. memerlukan sedikit pergerakan dari kita.. dan kerusi itu boleh bergerak ke semua arah... dan yang menariknya kerusi itu mempunyai kekuatan balancing yang power siakk...

How the done it? ntah lah..gua pun tak pasti.

Just imagine... kerusi tue bersepah di library.. dan orang yang dalam tue..just rileks duduk di satu meja..ke satu meja... bila mau tengok buku di rak2x perpustakaan..sempoi je diorang bergerak...


atau ..di dalam satu majlis casual.... para hadirin..duduk aje atas meja tue..sambil bergerak pegi ambik makanan pada tea time ke..pehh... sempoi giler..

2 comments:

Citarasa Rinduan said...

selamat pagi khamis..
thanks berkongsi pendapat dan pengalaman............

en zalie suka honda...nie dok pujuk2 beli utk masa hadapan....mana tau..5 tahun mendatang....??

Luv Vista said...

tengahari.....la la la...

beli honda yea..
nie kat kampung saye ...dulu saye pakai honda cup... mau tak? timbang kati je nie..har3x.