Thursday, May 8, 2008

Investment

Semalam aku lepak ngan sorang awek nie.. yg aku plak berminat nak lepak ngan dia sebab nak sembang pasal public mutual...

Entahlah..kena la skrg nie aku berminat sangat nak tahu pasal benda2x alah cam nie..maybe aku ada $..then aku nak beranakkkan $ aku tue supaya aku bleh settle ape yg tak settle..

So..after dia ding dong ding dong..tunjuk sifir cammane $ org tue bleh grow.. wah..masyuk..best!!

Lebih masyuk dari ASB/ASW.......... kenape eh..aku tak didedahkan cam nie..kata hati aku.. lebih baik aku bun duit EPF aku dlm unit trust nie je.. lagi banyak hasil...

So..kat bawah nie..adalah satu iklan yg aku dapat dari awek tue...


Bile dia explain tang subsidi dlm pengurusan kewangan..wah!!! bestnye..bleh ar tambah nilai competitive aku untuk market.. ISO aku sdg buat..ada degree sc comp.. iskh..menarik nie..



So..kalo korang minat..bleh roger aku utk sembang2x ..tambah pengetahuan


Kat sinie adalah document dari suruhanjaya sekuriti yg bleh kite baca utk jadi pelabur bijak

2 comments:

mami said...

selamat maju jaya bro .
dah berjaya nanti boleh bukukan perjalanan perniagaan ni :)

hehehehehe

;-) said...

nanti aku bukukan..
dah siap e-book aku send kat ko..FOC gitu..hi3x..