Wednesday, June 3, 2009

Damansara Damai : Salah siapa

Namanya mendamaikan hati. Satu lokasi di Selangor

Teman rasa..ramai penduduknya orang Melayu di Damansara Damai.


Adakah ini perbuatan segelintir penduduk disitu?



Solution
Diharapkan agar jawatankuasa letakkan CCTV supaya setiap sudut boleh dipantau.

8 comments:

zara said...

Tong sampah dah terlalu padat dan pihak Majlis Perbandaran tidak datang mengutip sampah. Maka terjadilah kes buang sampah merata.

Apabila tong sampah penuh, penduduk setempat yang sudah tidak tahu di mana harus dibuang sampah maka, sesuka hati merekalah hendak buang di mana.

Minister Of Mind said...

mungkin juga...

xillix said...

damansara damai tu nama tempat yang umum tapi nama spesifik ialah Apartment Lestari, Damansara Damai

Minister Of Mind said...

OO..gito2x..tq

fzy fuzzy said...

1. Sikap manusia jua...buang mana dan. Kdg2 ada tong sampah tercongak besar kedabak pun , depa dok longgokkan sampah TEPI tong sampah besar tuh! Alasan geli geleman nak campak dalam tong sampah especially yg bawak sampah pagi2 nak p keja. Ate kalau takut air sampah lekat kat baju, roghlot la dgn plastik sampah itam yg tebal dan besar gedabak. Ini plastik kunin tu jugak di isi sesendatnya.

2. Pemaju aka architect or bldg department yg luluskan pelan bangunan tak reti2 ker nak design rumah yg boleh menyenang mudahkan rakyat malaysia ni membuang sampah dari unit depa terus macam ada jengkaut magik yg menangkap balingan sampah sarap yg keluar. Alert sensor gitu (tang ni sure idea kena reject). Apa barang bagi service banyak..rugi woo....makan banyak space.

3. Atau disebabkan rumah2 ni adalah utk golongan marhain maka apa perlu sistem pembuangan sampah disediakan. Seumpama nak mendidik masyarakat membuang sampah ke dalam rumah sampah yg banyak tong sampah ala2 sessi mengeluarkan peluh..membawa sampah dari unit memasing ke rumah sampah yg sediada.

4. Atau ada penghuni yg dok pikir.."aku bayar maintenance fee maa", maka adalah menjadi kewajipan pekerja yg membersih tu angkut sekali sampah sarap tu.

5. Awww...terlebih sudah!!!

Minister Of Mind said...

waich..panjangnye..

Aidy Shahiezad said...

nie la masalah mentaliti masyarakat kita... ambil mudah semua perkara... ;(

Minister Of Mind said...

mentaliti ginie lah yang payoh nak ubah nie..