Wednesday, May 13, 2009

Enterprise

Teman kurang pengetahuan pasal enterprise nie...

Ada orang kata bleh tax examption. Ada gak kata..bleh dapat murah kalo beli guna atas nama enterprise.. Bleh gak dapat 80% off ..kalo hantar staff g kursus...

Any idea?

4 comments:

zara said...

Yang akak tau pasal Ent. ni, tak payah nak buat annual report hantar ke Registrar of Companies. Bayaran pembaharuan pendaftaran tahunan cuma RM30/- jer. Kalau Sdn. Bhd. beribu setahun.

Tax examption? No way man... kena bayar tax tapi kena pandai buat kira-kira la baru bayar skit. Kalau rajin derma (mesti provide resit) baru ada tax examption.

Tentang harga murah tu, terpulang dg siapa kita deal.

Utk buat pinjaman bank, boleh dapat at least RM300,000.00 for bumi.

Nak lebih detail semak blog pendaftaran syarikat.

Minister Of Mind said...

OooOo..baru pakcik tahoo..

eiza in the house.. said...

salam..maaf nak menyampuk skit..
ptt la ada syarikat2 yg cr mak2 dan surirumah tangga dlm buku telepon telekom, konon2 nak bg hadiah..
rupanya nak elakkan byr byk tax yer..baru lah paham..:)

Minister Of Mind said...

penah dengar...

tapi tak tahu cammane teknikalnye.. nak skip bayar cukai