Tuesday, May 19, 2009

Masalah Orang Pandai dan Masalah Orang Bodo

takrifan orang pandai disini = yg ada degree,master,phd yg nak memperbodokan orang laen/nak dirasakan power.

takrifan orang bodo = orang yang tak tahu tentang pengetahuan laen.

Orang pandai ...yang mengikut takrifan diatas, selalu sangat gunakan term yang ntah...orang laen terkial2x nak faham.

Orang bodo..... dah la bodo... hanya perkataan "AaaaAAa..." sahaja bile orang pandai cakap.

Hasilnya..... habuk pun takde...

7 comments:

Intan Payung said...

mengikut kamus dewan edisi ketiga:
makna orang: (m/s 945)

ada banyak makna
1.manusia
2.salah satu manusia (ganti diri ketiga yang umum)
3. diri manusia
4. penjodoh bilangan bagi manusia

makna bodoh pula: (m/s 167)
sukar mengerti atau mempelajari sesuatu, bebal dungu, tolol

makna pandai pula: (m/s968)
1.cerdik, pintar
2.bijak, cekap, mahir
3.boleh, mampu, sanggup
4.sesuka hati (ikut mana yang difikirnya elok)
dan byk lagi... rujuklah sendiri

bodoh sombong?... dah lah bebal, bengap, sombong pulak tuh...

Minister Of Mind said...

nie defination kementerian minda ar..

xillix axillixa said...

eja defination tu betul ke ar?

hish!!

betulkan...

definition

nama je sekolah tunku abdul rahman... kerek ngan budak sek men petaling eh!!!

at leat i have something to use here eventhough sekolah biasa aje tau

zara said...

Ooo ghiteww... baru mak cik tau... AaaaAAa...

Minister Of Mind said...

xillix axillixa<-saje je nak tengok orang sek petaling tahu ke tak..saje je buat silap..

zara<- he3x....

eiza in the house.. said...

ko rase aku yg mana yop?

Minister Of Mind said...

eiza in the house<- entoh...