Friday, February 13, 2009

Siput Babi???

Siput babi bleh makan ke?
Smlm teman nak beli ikang kat tesco, tetiba mata teman tersorot ngan fauna seperti gambo dibawah. Eh..ropernye dah macam siput babi. Tapi..spesis nie ceria skit dari siput babi. Menurut alkisah dari brother yg jaga ikang disitu...menatang tue bleh dimakang.

Masak ape yang sedap eh???


9 comments:

Ridhuan said...

aku masih tak tergamak nak makan natang tuh..

apei said...

gua syak ni adik tiri siput babi.. lu try masak lemak cili api tengok power ke tak?

ZARA said...

Org Melayu tak makan siput tu. Tapi org Cina depa buat tumis halia. Taruh lebih lada hitam. Pas tu sedut. Tak tau ler rasa nye macam mana.. Sedap kot!

sahaini ahmad safian said...

em... kalau menatang nih duduk satu alam. tidak makan benda kotor (bangkai, etc). tidak mudarat serta mematuhi hukum-hukm halal. Maka halal di sedut srott sroott.

Kalau tengok sekali imbas, ini siput duduk dalam air nih, nampak sedap je nih. nyam nyam.

Minister Of Mind said...

Ridhuan>"aku masih tak tergamak nak makan natang tuh.."

sama la ngan aku...

apei>"gua syak ni adik tiri siput babi.. lu try masak lemak cili api tengok power ke tak?"

uwekkk....

ZARA>"Org Melayu tak makan siput tu. Tapi org Cina depa buat tumis halia. Taruh lebih lada hitam. Pas tu sedut. Tak tau ler rasa nye macam mana.. Sedap kot!"

macam pernah masak aje...tahu aje resepinye yea....hi3x...

sahaini ahmad safian>"em... kalau menatang nih duduk satu alam. tidak makan benda kotor (bangkai, etc). tidak mudarat serta mematuhi hukum-hukm halal. Maka halal di sedut srott sroott.

Kalau tengok sekali imbas, ini siput duduk dalam air nih, nampak sedap je nih. nyam nyam."

sedap hingga menjilat jari kaki...ha3x..

BaTiK_PiNk said...

eeeewwwwwwww.......x sanggup nak makan...x tahu tahap kehalalannya....

Minister Of Mind said...

belom cuba belum tahu..

nani said...

kalau tak silap, aku penah makan siput nih masa bawak tan sri g fisherman's village kat sabah taun lepas. Diorang tak buat gulai, rendang ape kejadahnya tapi diorang rebus/kukus n hidang... aku makan je... memang rasa siput, sedap... tak tau lah kalau ada perencah babi kat situ hahahaha...

Pssstt...kalau rasa was2 baik jangan makan. OK. abih citer...ngehehe

Minister Of Mind said...

kalo nani bleh makang...ape salahnye teman pun makang.
Sama gak ngan kes siput sedut..slurpp..bunyinye..