Wednesday, April 1, 2009

Budak2x zaman skrg ...akan datang..korang pikir la sendiri..



Sempat jugak teman berbual2x dengan brother dlm video nie. Mengikut beliau, budak2x zaman skrg..lain sungguh peelnye.

Kalo lalu kat tepi kebun getah...moto ada..tapi budaknye takde. Ape diorang buat?

Ada makcik kat kampungnya, dia tegur pasal anaknya yang berkepit ngan budak laen. Penyudahnya dia kena sekolah balik. Lama kendian, sedar2x ..anak makcik tue dah mengandung. Terus pindah nak elakkan malu. Nasib baik laki tue bertanggungjawab..kalo tak..(lu pikir la sendiri .. )

Mengikut brother tue lagi..anaknya dah 18 thn. Katanya..anak dia dah mintak keja gomen. Sambil2x tue....sblm surat panggilan dapat ke..anak dia budget nak keja kilang. Adeh..zaman2x nie..orang kilang makin buang orang adalah...( kata hatiku ). Kalo jadi UTC, pun cantek gak ( kata hatiku lagi.. )

Tapi ntah lah....kenapa la orang kita suka benau makan gaji. Suka lepak selesa gamaknya. Tapi..betulkan pemikiran sebegitu pada zaman kini dan akan datang? Yang teman dapat tengok makin ramai orang kita suka ambik loan ada lah...

Tapi..yea la kan..bising2x pasal orang laen pun tak guna jugak. Teman pun dah ada 2 hero. So...emir dan haziq.... korang berdua jadi businessman. Ayah nak campak korang kat eskimo supaya korang berdikari.

2 comments:

Ir. hydir said...

hoho .. bebudak skrg ni lain mcm sbb internet ni ler
ada blog lak lagi
post2 yg mengancam jiwa dan minda lagi

tu semua kepala hotak bebudak lain mcm ..

moga keturunan aku di lindungiNya :)

Minister Of Mind said...

for me..i will put as many effort untuk kasi knowledge kaw2x punya kat anak teman. biar dia dapat pikir.