Thursday, April 16, 2009

Shopping at Jaya Jusco

Maybe teman nie bukanlah kaki shopping seperti kaum hawa..maka selama teman hidup 7 tahun kat melaka... baru sekarang nie lah teman nampak hospitality warga jaya jusco menyambut tetamu di depan pintu masuk Jaya Jusco Ayer Keroh.



OooOo..baru pakcik tahu..

4 comments:

Anonymous said...

hospitality bukan setakat berdiri kat pintu masuk utama sambil berkata "Selamat Dstang" atau "Welcome to Jusco"

may be waktu nak mulakan perniagaan je mereka buat macam ini... kalau time sibuk.. tak de makna berdiri depan pintu nak wish customer..

hospitality merangkumi semua aspek bagaimana sesuatu pihak menerima dan melayan suatu pihak yang lain....

yang berdiri tercongok ni org selalu lah nampak... cuba tengok nando's shushi king, they have their own hostest to welcome their customer or to attract the customer...

back to jusco:
yang lain kat dalam store tu pun dorang pun layan apa... cuba kita ty... kat mana tempat eno... kat mana berus gigi, kat mana itu kat mana ini... ada di antara mereka layan begitu mesra... ada yang acuh tak acuh... hospitality jugak tuh!!! good or bad

macam berdiri kat pintu tu pulak... setakat berdiri n wish... body language tergedik gedik itu nama nya bad hospitality

time nak cashering... or lereting the card credit... takkan dorang main mintak je... they have their own way...

tak macam kat hospital besar melaka...

mintak duit kat pesakit...

gini bahasanya

"RM5 (lima ringgit lima ringgit)"

nasib aku ada GL....

kalau tak aku pun teringin nak rakam suara dan aksi perempuan muka berjerawat itu meminta duit kat pesakit... letak kat blog...

zara said...

Tujuannya bagus, cuma tak perlulah menyemak ramai-ramai di muka pintu. Seorang dah memadai.

Aidy Shahiezad said...

beratur reramai tue, macam nak promote barang je rupenya... hehehe.. ;)

Minister Of Mind said...

Anonymous<-wah..bukan main panjang lebau explanation dier..kim salam kat perempuan muka berjerawat tue yea..

zara<- maybe diorang dah buat research.....lagi ramai lagi meriah dan lebih dihargai.

Aidy Shahiezad<- kalo diorang pakai macam orang hawai sambut tetamu..ko rasa diorang nak promote ape plak kat depan pintu masuk JJ tue..