Tuesday, April 14, 2009

Mamat Khalid


Maybe sebab dia orang yang selalu disebut2x..maka teman upkan artikel pasal dia. Lagipun kan dia orang Perak. Sape lagi tak support dier kalo bukan orang Perak sendiri..kann??

Eh..dia ada blog lah...usha kat sinie -> http://tempurungpecah.blogspot.com/

Teman telah baca sepintas lalu artikel beliau di http://tempurungpecah.blogspot.com/2008/06/mengapa-nak-jadi-pengarah-filim-bang.html
mengupas kenapa dia jadi pengarah filem.

Teman perlu baca kali ke dua untuk betul2x paham...wargh..banyaknye teman tak faham.

Antara yang tersurat dan tersirat setelah baca artikel tersebut, teman rasa banyak benda yang teman tak abes lagi explore. Nak kena belajo cara pegang tiang lampu ngan dia nie... Ada sesuatu yang dalam paler otaknya yang perlu teman belajo.

For him...i would say.tahniah bro... kerana memandang jauh ke depan.

9 comments:

Aidy Shahiezad said...

citer dia ade gak yg best, tp ade gak yg cm suam2 kuku bestnya...

Minister Of Mind said...

kalau cabaran yang begini harus dia ambil...
quote:

"Tetapi aku terfikir, bukankah filem itu ibarat layang-layang gagah yang memerlukan deruan angin dari arus bertentangan untuk terus terbang tinggi!? Dapat melebar luas jauh berlayar megah setanding? Dan, jika talinya dipintal kukuh, sudah pasti ianya tidak terputus...! Satu cabaran yang perlu aku ambil.
"

err...mmg aku salute abis..

http://tempurungpecah.blogspot.com/2008/06/mengapa-nak-jadi-pengarah-filim-bang.html

zara said...

Akak selalu gak masuk blog dier dan ada gak beri komen. Tapi bila baca bab filem baru dia ditolak... kesian gak.

Apa tah yg mereka nak? Bila citer tentang keburukan dan kelemahan orang Melayu, mereka marah.

Minister Of Mind said...

ooOoo gito2x

Nani said...

baru je jumpa blog dia minggu lepas, tak abes khatam pun, sibuk banget...

tapi aku suke idea dia buat pilem ke drama ke...cuma tang keliwon tu je aku rasa agak sengal sikit... apepun kagum ngan dia...

Minister Of Mind said...

keliwon mmg..air tangan dier eh..? tak taho plak...

Nani said...

ops...silap daaa... keliwon air kaki rashid sibir....hahahahaa...aku lupa! ampon bang mamat...

Nani said...

air kaki = air tangan = hasil usaha jerih perih... adehhhh!

Minister Of Mind said...

OoOo..gito2x..