Tuesday, April 7, 2009

Prof Abd Halim

Teman tak pasti ..berapa ramai yang pernah nampak lelaki ini.

Orang lain pernah nampak dia dia di central market KL. Kalo teman sendiri kelibat beliau adalah di Pasar Pagi Lembah Kuala Kangsar Perak.

Kelibatnya menarik perhatian orang kerana di tengah orang ramai beliau mengajar kepada orang ramai tentang kaedah matematik tanpa segan silu kepada orang ramai. Dengan appearance beliau sebegitu rupa ..ramai yang bertanya2x..giler kah orang ini. Mengajar matematik di tengah2x alam.

Tapi ..teman rasa pengetahuan beliau amat tepu dalam kepala. Kerana ilmu itu sepatutnya dikongsi bersama..maka kegiatan beliau boleh dilihat di tempat2x awam.

12 comments:

Aidy Shahiezad said...

ade gak nampak dia nie dulu2...
skg da jarang da...

Minister Of Mind said...

tue ar...ada gak call dier...untuk tanyakan perkembangan lebih lanjut..
tapi..semedang tak dapat.

Aidy Shahiezad said...

eh... ade no phone dia ek ??

Minister Of Mind said...

ada...mintak kat dia hari tue..masa saya tangkap gambo seperti dlm artikel ni..

Aidy Shahiezad said...

owh.. alkisahnya...

Minister Of Mind said...

ape ke id ym mike?

Aidy Shahiezad said...

id ym teman: aidy.shahiezad@yahoo.com

Minister Of Mind said...

wokey

Salwati Sofian said...

saya pernah terserempak dengan beliau 3 kali di Pasar Tani Shah Alam setiap hari ahad.
Beliau memang hebat...pertama kali saya terserempak dengannya,saya berhenti& berdiri di hadapan beliau untuk mendengar 'syarahan' beliau..dan akhirnya saya membeli salah satu naskah buku mengenai kaedah matematik yg diciptanya sendiri..

kali terakhir saya mendengar 'syarahan' beliau ialah mengenai formula kiraan nilai yang tinggi dengan mudah melalui logikal pemikiran kita..iaitu menggunakan imaginasi "DAUN"

Minister Of Mind said...

wawawa... kena tanya dia nie..teman pun tak tahoo..

♥ shiMawar ♥ said...

oo..ye ke..tringin gak nk jmpa die..
tp duk jauh..huhu..sob2.. :(

Minister Of Mind said...

nak no dier..ahaks..
marah orang rumah dia..
hi3x