Tuesday, March 3, 2009

Arab City


Melaka bakal mempunyai shopping complex diberi nama Arab City Melaka di Lot 100 Pulau Melaka.

Project Owner : Golden Corporate Heritage
Develop By : Arab City Melaka Sdn Bhd
Arkitek : Emilda Architects



Antara yang menarik perhatian aku + orang lain, tak bukan awek arab dlm gambo bawah nie da...giler kentang....


Persiapan sebelum perasmian.
Managing Director tengah kasi kata2x aluan spt gambo kat bawah.

Selepas abis pelancaran dan media press statement, ape lagi...xtiviti makan2x la...ramai orang komplen yang kambing bakar kat bawah...sedap. Mmg sedap pun...


Sedikit info pasal Arab City tue...





Kesimpulan : It seems that people outside there ( investor ) convince that Melaka is stability state in economy.

8 comments:

apei said...

pasni ramai orang melaka pandai cakap arab gua rasa.

xillix axillixa said...

giler kentang eh?... apasal tak balik umah makan?!!!

xillix axillixa said...

ooo makan sesedap hati daging kambing bakar eh...

malam nnt bayar kami anak beranak makan kat nando's... tak pun kat victoria station PJ............

Minister Of Mind said...

pasni ramai orang melaka pandai cakap arab gua rasa. <- eh..kite org melayu kan pandai cakap bahasa arab. "assalamualikum" <- :P

giler kentang eh?... apasal tak balik umah makan?!!! <- dah senak perut tibai kambing bakor...peh3x..

zara said...

Kalau 100 peratus projek dibiayai oleh saudagar Arab, patut pun diberi nama 'Arab City' tapi kalau kerajaan Melaka... memang tak patut... tak patut! Beri ler nama 'Kota Hang Tuah' ke... 'Kota Parameswara' ke.. opps nama dia macam kap lam ya nga ler lupak... nak beri nama 'Minister of Mind' dah macam nama penjajah lagi tak sesuai... tapi nama 'ZARA CITY' baru ler sesuai... ha3x

Anonymous said...

ader gambau lagi tak?

~Juejune~ said...

aku tak gi tapi my hubby gi sana.. bawa balik paper bag.. lawa paper bagnye... kualiti no 1 la..

Minister Of Mind said...

Kalau 100 peratus projek dibiayai oleh saudagar Arab, patut pun diberi nama 'Arab City' tapi kalau kerajaan Melaka... memang tak patut... tak patut! Beri ler nama 'Kota Hang Tuah' ke... 'Kota Parameswara' ke.. opps nama dia macam kap lam ya nga ler lupak... nak beri nama 'Minister of Mind' dah macam nama penjajah lagi tak sesuai... tapi nama 'ZARA CITY' baru ler sesuai... ha3x
<- 'ZARA CITY'...lagi TAK sesuai..

ader gambau lagi tak?<-aku nye part..ilek..wartawannye part...ade le...:P

aku tak gi tapi my hubby gi sana.. bawa balik paper bag.. lawa paper bagnye... kualiti no 1 la..<-errkkk..tak nmpak pun.