Thursday, March 19, 2009

Satelite Kita VS Google Earth

Teman tak pasti berapa ramai d kalangan kita yg tahu nama2x satelite Malaysia yg 'lepak' kat ruang angkasa syaitan raya kita.. Dan teman pun tak pasti berapa ramai yang pernah main2x ngan google Earth.

Pada teman, kagum utk pertama kali bila menggunakan google earth kerana diorang berjaya memberikan produk kepada org ramai termasuklah teman untuk navigate details ke seluruh dunia. Nak tengok kedudukan Suak Petai, bleh aje usha dlm google earth.Nak usha Tampoi atau Tanjung Rambutan..bleh aje...

Masalahnye...sampai skrg teman sebagai orang bese, takde pun kena tempias aplikasi akhibat kecanggihan satelite Malaysia yang dihantar. Mungkin Astro kot..gamaknye kot..betul eh?

2 comments:

Aidy Shahiezad said...

yerp betul... astro... 10 markah untuk anda...

Minister Of Mind said...

bayo pun bayo aje lah...