Thursday, March 19, 2009

Email buat KWSP

Tarikh : 19 Mac 09
Email dihantar : enquiry@epf.gov.my

Saya sebenarnya dah lama perasan yang KWSP ada mengeluarkan bulletin kepada ahlinya.
Jadi untuk meningkatkan kesedaran tentang apa yang berlaku pada pelanggan seperti saya, saya mencadangkan agar pihak KWSP dapat mengedarkan buletinnya kepada pelanggannya dengan menggunakan email.

Diharapkan agar email ini diambil berat agar kesedaran ini dapat dipertingkatan dari masa ke semasa untuk menjamin simpanan hari tua selaras dengan motto KWSP iaitu " Simpanan Hari Tua Anda"

---------------------------------------------------------------------------------------------
Selang beberapa minit kendian..uhuk..tak lepas ropernya. Err...id tak wujud kot..

6 comments:

zara said...

awat chek tak hantaq no EPF chek skali... pasai tu la depa rejek kot...!

Minister Of Mind said...

aik..
nak kasi cadangan pun nak kena hantaq no EPF..

Aidy Shahiezad said...

valid ke email tue ???
pasal ape tak pena dengar pun email tue ??

sahaini ahmad safian said...

Yeop,

Kebetulan pula, teman ada juga sembang (kopi) dengan seorang sahabat (bukan dari latar belakang IT) perihal kerajan dan projek IT nya (web).

Apa yang sahabat teman pertikaikan ialah kandungan laman web. Pengisian untuk memenuhi matlamat laman web sebagai mimbar maklumat.

Sahabat teman ini, telah pun bersusah payah menguruskan pinjaman untuk mendapatkan sebuah komputer riba. Hasratnya selain dari memudahkan kerja-kerja yang melibatkan kertas dan pen, ianya dapat memperkayakan ilmu untuk anak-anaknya. Murni sungguh impian seorang ayah.

Kalau zaman dahulu, guru-guru membekalkan set-set kertas peperiksaan dari pelbagai tempat/sekolah. Guru-guru yang mengusahakannya. Tetapi dengan zaman di kala ini yang heboh dengan kecanggihan dan keberkesanan teknologi maklumat, apalah salahnya set-set kertas peperiksaan ini lebih mudah didapatkan. Terlebih utama dari laman web kementerian yang terlibat lah.

Mungkin zaman sekarang ini, guru-guru sedang sibuk berhempas pulas dengan isu yang bukan-bukan dari kalangan anak muridnya, maka eloklah pihak kementerian yang terlibat bantu (sepatutnya perlulah) dalam melengkapkan laman-laman web supaya pengisiannya selaras dengan matlamat. Tak malukah sudah bertahun yang ada cuma kemaskini di ruangan profil kementerian sahaja. Hahah, itu yang jadi emel akaun pun sudah tidak wujud.

Panjang pula bebelan teman kali ini.

Sudah tu nak guna saluran mana ni? Emel kementerian mana pula kita nak guna untuk laporkan ralat sebegini?

:)

Sibuk berpolitik sampai akaun pun tak dikemaskan. :)

Oppsss. terlebih sudah.

Minister Of Mind said...

Aidy Shahiezad > ade je..hang rembat buletin ahli kat mana2x cwngan terdekat. Kat sito ada email diorang..

sahaini ahmad safian> bukan salah ibut mengandung..

zara said...

Yang senang, bawak parang panjang ke pejabat EPF tu... baru ler mereka dengar keluhan pengguna.