Saturday, March 7, 2009

Peperangan di Malaysia

Apakah yang telah berlaku sehinggakan asap berkepul2x keluar di sebuah kawasan permuahan??

Nampaknya, kerajaan kita ( especially di Melaka ) berhempas pulas berperang dengan encik nyamuk bagi mengelakkan kemalangan jiwa.


Kelihatan nyamukbuster sedang berperang membasmi nyamuk

3 comments:

Ir. hydir said...

keh3.. lawan nyamuk rupanya..
nyamuk aedes chikugunya ker...

tempat aku setiap bulan ada sembur kabut nih..

kbsoccernet.com

sahaini ahmad safian said...

السلام عليكم،

قاعده ڤڽمبورن اسڤ اين مليبتكن كوس كواڠن.
اد ساله ساتو قاعده ڤمبسمين ڽاموق اياله دڠن قاعده يڠ مليبتكن اكتيۏيتي ڤمنتاون دان ڤينچيڬاهن. ڤانتاو ڤرسكيترن رومه، كنل ڤستي تمڤت-تمڤت برڤوتينسي ڤمبياقن ڽاموق اين، دان چڬه دڠن ايلقكن كموڠكينن تمڤت-تمڤت اين دتاكوڠي اير. اير هوجن، اير ڤأيڤ، اير امبون، اير ايت اير اين.

لاكوكن قاعده اين 10 مينيت ستياڤ لاوتن، ڤاليڠ تيدق دلاكوكن د هوجوڠ ميڠڬو. رياده د سكيتر رومه سمبيل منچڬه ڤده.

:)

Ruminya beginilah;

Assalamualaikum,

Kaedah penyemburan asap ini melibatkan kos kewangan.
Ada salah satu kaedah pembasmian nyamuk ialah dengan kaedah yang melibatkan aktiviti pemantauan dan pencegahan. Pantau persekitaran rumah, kenal pasti tempat-tempat berpotensi pembiakan nyamuk ini, dan cegah dengan elakkan kemungkinan tempat-tempat ini ditakungi air. Air hujan, air paip, air embun, air itu air ini.

Lakukan kaedah ini 10 minit setiap lawatan, paling tidak dilakukan di hujung minggu. Riadah di sekitar rumah sambil mencegah padah.

:)

Minister Of Mind said...

tempat aku setiap bulan ada sembur kabut nih..< - ok la tue... dengar kat berita TV3 smlm , kat kampung nahkoda, sorang dah meninggal. ... salahkan pihak berkuasa la plak..

Lakukan kaedah ini 10 minit setiap lawatan, paling tidak dilakukan di hujung minggu. Riadah di sekitar rumah sambil mencegah padah.<- terima kasih kerana memberitahu tips yang tak pernah teman tak terfikir.hi3x..