Thursday, March 26, 2009

Pengurusan JPJ

Artikel ini bukan untuk mengondem mana-mana pihak. Cuma diharapkan mutu perkhidmatan JPJ akan dapat dipertingkatkan.

Mesti korang tertanya2xkan kenapa teman up gambar "awek/mak budak" diatas kan. Gambar ini dipaparkan bagi membuktikan bahawa teman pernah berurusan dengan pihak mereka. Anyway, terima kasih kepada mereka kerana sudi berurusan dengan teman yang berhemah dan bersopan santun. ( Kalo diorang berurusan dengan orang bukan mempunyai sifat seperti teman..comprem diorang dah terbakor dengan pelanggan yang hangin aje.. )

Apa masalahnya?
Teman nie nak sit down for test JPJ bagi lesen moto B Full. Ikutkan historynye, pihak institut memandu nie dah setkan masa test teman jumaat minggu lepas ( 20 Mac 09 ).Hari khamis minggu lepas tak silap, pihak institut memandu call teman bahawa test JPJ tue terpaksa dibatalkan berikutan dah full ( orang laen yg nak sit down for test dah ramai ). So..teman pun tak kisah... ( tiru bunyi macam aiman tak kisah ).

Lepas tue diorang set ar pada 27 Mac 09 ( jumaat ) la plak...Huiyoo..satu minggu tempoh nak tunggu test JPJ berikutnya.. Teman pun tak kisah.. ( tiru bunyi macam aiman tak kisah lagi..)


So... patutnye, esok ( 27 Mac 09 ) teman testnye. Bile teman nyinggah ke institut memandu untuk bertanyakan status test teman............. wallaweiiii..."awek/mak budak" kat kaunter tue cakap yang penuh jugakkkk... adeehhhh.....

Atas nasihat beliau, dicadangkan agar teman sendiri pegi naik ke HQ JPJ untuk apply sendiri test JPJ esok hari kerana pihak diorang takde kuasa nak setkan individu2x yang nak masuk test JPJ.

Dengan semangat berkobar2x, teman drive ar ke HQ JPJ tue....

Selepas jumpe ngan cik kak yg berlabel JPJ tue..dia pun melayan dengan baik. Disebabkan teman nak test jugak esok hari, dia pun pegi consult ngan pegawai atasan dier. Lepas dia pegi ding dong...dia kembali ke teman dan jawapannya mengecewakan iaitu teman tak bleh join test esok hari.

Dan lebih membengangkan skit, cik kak tue...menekankan agar untuk sit down test tue mesti melalui pihak institut memandu. Bukan set masa dengan pihak JPJ. So, terpaksa la teman turun balik pegi ke institut memandu semula.

Dan ... cik kak pun set ar.. 3 April 09. ...

7 comments:

Anonymous said...

kalau ada org dalam senang je... tu lah gomen... mana org tak meluat!!!

org dalam sendiri bagi tau kat saya dia leh setkan tarikh janji duit hulur...

KaCa Mata said...

dei mr.minister... ini semua satu perjuangan... jangan mengalah.. klu x mcm mane nak merempit.... vrooomm...

Minister Of Mind said...

ho3x..
bile pikir2xkan balek, patot ar ramai mat rempit dalam "pasaran" malaysia skrg nie...
banyak karenah, cost tinggi semata2x nak tunggang motosikal atas jln raya, makan masa nak rasa bawak moto dll...

patot ar...

amar maldini@milan said...

MSDC tuh sengal, aku tujuh kali angkat lesen motor, sepatutnya dah boleh ambik ujian lisan je...kecoh betul..makan duit aku...pulangkan hak aku!!woi..dah la tk mesra pengguna..

satu hal lagi, JPJ ni pun satu hal,aku dah le rugi pasl tinted RM 150, baru pasng da kene kopek, apekejadahnya mereka? Macamane nak buat projek??hahahaha

Minister Of Mind said...

Macamane nak buat projek??hahahaha<- a'ah kan...ngueh3x..

Aidy Shahiezad said...

biar teman teka... agak2nya tunda lagi tarikh final yang confirm tue ??? hehhe...

Minister Of Mind said...

kalo cam tue..teman jadi mat rempit lah...

"i like mat rempit.."